Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Zi de comemorare la RFI

000-par7703765-0.jpg

AFP PHOTO / FRED DUFOUR

După repatrierea de marţi a trupurilor celor doi jurnalişti RFI ucişi în Mali, Ghislaine Dupont şi Claude Verlon, angajaţii radioului au păstrat un moment de reculegere. O ceremonie mai largă, deschisă prietenilor şi confraţilor noştri de la alte redacţii, va avea loc miercuri la Paris.

După ceremonia de luni în prezenţa oficialilor de la Bamako, unde fuseseră aduse trupurile jurnaliştilor RFI Ghislaine Dupont şi Claude Verlon, marţi omagiile continuă la Paris. În zorii zilei, avionul cu cele două corpuri a aterizat pe aeroportul Roissy din capitala Franţei. În pavilionul prezidenţial al aerogării a fost prevăzută o ceremonie de omagii, doar în prezenţa familiilor victimelor şi a conducerii RFI.

Trupurile lui Ghislaine şi Claude au fost transferate apoi la institutul medico-legal din Paris pentru autopsie. În paralel, la ora 12.30, la sediul RFI din Issy-les-Moulineaux a fost programat un moment de reculegere în prezenţa strictă a colaboratorilor radioului şi a reprezentanţilor holdingului France Médias Monde, care reuneşte RFI alături de France 24 şi MCD.

Miercuri este prevăzută o ceremonie mai largă, deschisă prietenilor şi confraţilor noştri care vor să aducă un ultim omagiu lui Ghislaine Dupont şi Claude Verlon.

Dacă indignarea în faţa acestui dublu asasinat barbar a depăşit demult frontierele Franţei, RFI e decis să-şi continue misiunea ca şi până acum, spune Marie-Christine Saragosse, preşedinta-director general a instituţiei.

"RFI va continua să fie prezent în Mali şi peste tot unde este nevoie. Niciun jurnalist nu poate renunţa în faţa barbariei. De aceea vom rămâne în Mali şi peste tot în lume unde e nevoie ca presa să ofere informaţii libere", spune PDG-ul Radio France Internationale.