Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ponta: Lucrările la metroul din Drumul Taberei sunt finanţate integral

Lucrările la construcţia tronsonului de metrou Drumul Taberei-Universitate sunt derulate mai repede decât era prevăzut, a declarat premierul Victor Ponta, aflat vineri pe şantier. Premierul a spus și că finanţarea este asigurată integral din surse bugetare şi comunitare.

Metroul va trece în subordinea Primăriei, dar Guvernul va continua să finanțeze toate lucrările deja începute. Anunțul a fost făcut de premierul Victor Ponta, care a mers în inspecție vineri la Magistrala 5 de metrou, pentru a asista la realizarea legăturii între primele două stații ale Magistralei: Academia Militară și Orizont.

Prim-ministrul a mai spus că municipalitatea va finanța doar investițiile viitoare. Tronsonul de metrou Drumul Taberei-Universitate va fi pus în funcţiune în 2016, cu o întârziere de un an.

Cu o lungime totală de aproximativ şase kilometri, tronsonul de metrou va avea zece staţii, la Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parcul Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor şi va acoperi în principal o regiune cu un număr de peste 300 de mii de locuitori din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei.

Primele trenuri pe Magistrala 5, de la Râul Doamnei şi de la staţia Valea Ialomiţei, până la Eroilor, ar fi trebuit puse în funcţiune în cursul anului 2015.