Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Suporterii români arestaţi în Grecia rămân după gratii

Cei 8 români condamnaţi la închisoare cu suspendare în Grecia se află încă în arest şi au făcut apel la hotărârea judecătorească emisă de autorităţile elene. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Bucureşti afirmă că a luat legătura cu cei 8 suporteri ai naţionalei de fotbal, care, cu toate că au fost judecaţi şi condamnaţi în regim de urgenţă, se află încă în arestul poliţiei din Grecia, care derulează procedurile de expulzare.

Cei 8 suporteri români au fost prinşi încercând să introducă în stadion torţe şi alte materiale pirotehnice, la meciul de fotbal din urmă cu două zile, de la Pireu.

Ei au fost judecaţi de urgenţă şi condamnaţi la câte 5 luni de închisoare cu suspendare.

"În data de 15 noiembrie 2013, Ambasada României la Atena a fost informată cu privire la reţinerea a 8 cetăţeni români, suporteri ai naţionalei, sub acuzaţia deţinerii de torţe şi fumigene, materiale interzise de către legislaţia elenă la intrarea pe un stadion. Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la incident şi s-au deplasat la subdiviziunea unde erau reţinuţi cetăţenii români pentru a discuta cu aceştia", informează MAE, într-un comunicat oficial citat de Mediafax.

Potrivit sursei, misiunea diplomatică păstrează permanent legătura atât cu cetăţenii români, cât şi cu autorităţile locale si este pregătită să acorde asistenţă consulară în limita competenţelor.