Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atac sângeros la o sinagogă din Ierusalim

atac_sangeros_la_o_sinagoga_din_ierusalim.jpg

Poliţişti, în zona unde o sinagogă din Ierusalim a fost atacată de doi palestinieni (Foto: Reuters/Ronen Zvulun)

Patru israelieni au fost ucişi marţi dimineaţă şi alţi opt răniţi, într-un atac armat la o sinagogă din Ierusalim. Agresorii, doi palestinieni, au fost ucişi de către poliţişti.

ACTUALIZARE 3 : Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, condamnă atacul din sinagogă şi "uciderea civililor, indiferent de autori". De asemenea, Abbas cere oprirea "incursiunilor şi provocărilor coloniştilor la adresa moscheii Al-Aqsa".

 

ACTUALIZARE 2 : Secretarul de Stat american, John Kerry, a calificat drept un act de "o brutalitate absurdă" atacul comis la o sinagogă din Ierusalim, potrivit AFP.

 

ACTUALIZARE 1 : Grupările palestiniene Hamas şi Jihadul islamic au salutat atentatul care a vizat o sinagogă din Ierusalim, potrivit AFP. Atacul reprezintă un "răspuns la uciderea martirului Yussef Ramuni", şoferul palestinian care a fost găsit mort luni în autobuzul său, în Ierusalimul de Est, a anunţat Hamas. Jihadul islamic a declarat la rândul său că atacul reprezintă "răspunsul natural la crimele ocupantului".

 

Premierul Benjamin Netanyahu promite că va răspunde "cu o mână grea" acestui atac, cel mai grav petrecut în ultimii şase ani în Ierusalim.

"Doi terorişti au intrat în sinagoga din cartierul Har Nof. Ei au atacat cu toporul, cuţitul şi un pistol. Patru credincioşi au fost ucişi. Poliţişti veniţi la faţa locului au tras (focuri de armă) şi i-au ucis pe cei doi terorişti", a declarat Luba Samri, o purtătoare de cuvânt a Poliţiei.

Anterior, un purtător de cuvânt al serviciilor israeliene de securitate a declarat pentru postul militar de radio că trei israelieni au fost răniţi.

Purtătoarea de cuvânt mai precizează că autorii atacului erau palestinieni din Ierusalimul de Est.

Har Nof este un cartier ultraortodox evreu în Ierusalimul de Vest.