Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Trenuri Eurostar, blocate ore întregi pe şine

trenuri_eurostar_blocate_ore_intregi_pe_sine.jpg

Tren Eurostar (Foto: Reuters/Andrew Winning)

Pasagerii unui tren Eurostar pe ruta Londra-Bruxelles au petrecut noaptea de joi spre vineri blocaţi în Lambersart, în nordul Franţei. O altă cursă Eurostar, pe ruta Londra-Paris, a avut o întârziere de peste şase ore, după ruperea unor cabluri electrice, a anunţat vineri compania.

Cablul care alimentează cu electricitate trenurile a fost avariat în două locuri situate la distanţă de câţiva kilometri unul de celălalt. Deocamdată nu se ştie cum s-a întâmplat acest lucru.

"Au fost două rupturi de cabluri electrice, ceea ce este extrem de rar", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Eurostar, contactat prin telefon, informează Mediafax.

Cele două trenuri, care aveau între 600 şi 700 de pasageri fiecare, au fost până la urmă tractate de o locomotivă diesel până în gara Lille-Europe, unde călătorii au fost transferaţi la bordul altor garnituri.

Pasagerii blocaţi în trenul cu destinaţia Bruxelles au primit băuturi calde de la reprezentanţii Protecţiei Civile.

Călătorii din trenul Londra-Bruxelles vor fi despăgubiţi cu dublul preţului unui bilet dus-întors pe această rută şi vor primi un bilet dus-întors gratuit, pentru o călătorie ulterioară.

Pasagerii trenului Londra-Paris vor primi banii pe biletul cumpărat şi un alt bilet dus gratuit, pentru o călătorie ulterioară, a precizat Eurostar.