Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Thailanda: Manifestanţii forţează sediul armatei terestre

thailanda_manifestantii_forteaza_sediul_armatei_terestre.jpg

Proteste în Thailanda (Foto: Reuters/Damir Sagolj)

Manifestanţii thailandezi au intrat vineri cu forţa în sediul armatei terestre, cerându-le militarilor să li se alăture, potrivit AFP. Protestatarii solicită plecarea Guvernului thailandez.

Mii de persoane au intrat în complexul militar, dar nu şi în clădiri. "Manifestanţii au forţat poarta de intrare la ora locală 12.10 (07.10, ora României) şi sunt acum în cartierul general al armatei terestre", în centrul istoric al Bangkokului, capitala Thailandei, spune un purtător de cuvânt al armatei. El precizează că şeful forţelor terestre nu era prezent în acel moment.

"Vrem să arătăm armatei că poporul este puternic şi curajos (...). Vrem să vedem dacă armata va trece de partea poporului", declară unul dintre liderii manifestanţilor, Amorn Amornrattananont, care menţionează că protestatarii nu vor să facă o lovitură de stat militară.

Protestele de stradă din Thailanda durează de o lună. Manifestanţii cer demisia şefei Guvernului, Yingluck Shinawatra, acuzată că ar fi controlată de fratele său, Thaksin, un fost premier înlăturat de la putere în urma unei lovituri de stat, în 2006.

Protestatarii au ocupat mai multe clădiri oficiale, inclusiv sediul Ministerului Finanţelor.