Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tragedie în Bronx

Un tren de pasageri a deraiat ieri în zori la New York. Cursa 8088 având la bord în jur de 100 de persoane, părăsise localitatea Poughkeepsie, aflată la 100 de km nord de New York la 5:54 ora locală şi se afla, în momentul accidentului, la aproximativ 20 de minute de destinaţie, Gara Centrală din Manhattan.

La ora 7:20, garnitura de şapte vagoane cu locomotiva în spate rula într-o curbă la nord de staţia Spuyten Duyvil din cartierul Bronx al marii metropole. Pe acea porţiune a traseului, unde acum câteva luni mai deraiase un tren de marfă, şinele se află relativ aproape de malul fluviului Hudson. Unul dintre vagoanele aruncate de pe calea ferată s-a oprit la poalele povârnişului, extrem de aproape de apă, la câţiva paşi de o tragedie mult mai mare.

Accesul la locul accidentului a fost anevoios, dar am reuşit să ajungem relativ repede la locul dramei cu ambulanţe şi echipe de salvare. Am ridicat pneumatic vagoane pentru a elibera victime, am descarcerat câteva persoane, am stabilizat materialul rulant, ne-am asigurat că nu s-au scurs substanţe nocive din locomotivă sau din sistemele hidraulice ale vagoanelor, am cercetat întreaga zonă, şi putem spune că, la această oră, operaţiunile de salvare s-au încheiat, preciza, la aproximativ trei ore după tragicul eveniment, Ed Kilduff, comandantul operaţional al Pompierilor care, conform protocolului, intervin primii şi coordonează intervenţia în astfel de situaţii. Sute de poliţişti municipali, sprijniniţi de elicoptere şi unităţi canine, au participat de asemenea la operaţiunile de salvare.

Patru persoane şi-au pierdut viaţa, mai bine de 60 au fost rănite. Să ne rugăm pentru cei pierduţi, să îndreptăm un gând bun către familiile lor, a spus, la faţa locului, guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.