Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Pungeşti: Chevron a reluat explorarea gazelor de şist

Compania Chevron şi-a reluat, duminică dimineaţă, activitatile de explorare a gaxelor de şist din comuna Pungeşti, dupa ce, sâmbătă, firma americană oprise explorările din cauza protestelor de la faţa locului. Localnicii au reluat protestele.

La mai puţin de 24 de ore de la întreruperea activităţii, compania Chevron şi-a reluat activitatea pe suprafaţa pe care o deţine în concesiune în localitatea Siliştea-Pungeşti, într-o primă fază lucrându-se la reîngrădirea celor 20.000 metri pătraţi de teren. În urmă cu o zi, manifestanţii care se opun explorării şi exploatării gazelor de şist au distrus în întregime gardul împrejmuitor.

"Chevron poate confirma că şi-a reluat operaţiunile în perimetrul Siliştea din comuna Pungeşti, judeţul Vaslui. Compania intenţionează să realizeze exclusiv activităţi de explorare folosind tehnologii convenţionale EV-2 conform permiselor pe care le-a obţinut la începutul lunii octombrie. Respectăm dreptul persoanelor de a-şi exprima opiniile, însă credem că acesta trebuie exercitat în limitele legii", se arată în comunicatul oficial al Chevron România, citat de Mediafax.

Compania americană şi-a suspendat activitatea sâmbătă la prânz, după ce zeci de protestatari au intrat pe terenul companiei şi au dărâmat gardul împrejmuitor în proporţie de 90 la sută.

În urma incidentelor, compania petrolieră a făcut reclamaţie la Poliţie prin care solicită declanşarea unei anchete şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.