Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Prinţesa Diana, asasinată de trupele SAS? Ce zice Poliţia britanică

Poliţia britanică a respins teza potrivit căreia prinţesa Diana a fost asasinată de către trupele de elită SAS (Special Air Services). "Nu există dovezi credibile" pentru a susţine această teorie, conform autorităţilor, citate de AFP.

Ipoteza potrivit căreia prinţesa Diana a fost asasinată de către trupele de elită SAS a apărut astă vară. Poliţia anunţă că "a întreprins o anchetă pentru a verifica pertinenţa şi credibilitatea" informaţiilor primite în august 2013 privind moartea Dianei şi a lui Dodi Al-Fayed.

Concluzia finală a anchetei este că "deşi au fost făcute declaraţii privind implicarea SAS în aceste decese, nu există nici o dovadă credibilă pentru a susţine ideea că aceste afirmaţii sunt întemeiate".

Comisarul adjunct Mark Rowley a oferit un rezumat al raportului tuturor părţilor vizate de acest subiect.

Fosta soţie a prinţului Charles, Diana şi iubitul ei, Dodi Al-Fayed, fiul omului de afaceri egiptean Mohamed Al-Fayed, ca şi şoferul lor, Henri Paul, au murit într-un accident auto pe 31 august 1997, în tunelul de sub podul Alma din Paris.

Anchetele franceză şi britanică au stabilit că accidentul s-a produs din vina şoferului, care era în stare de ebrietate şi conducea cu viteză prea mare, încercând să scape de paparazzi.