Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Inundații în sudul României – drumuri închise și mii de hectare sub apă

Cursurile sunt suspendate în mai multe școli în județul Teleorman pentru că drumurile sunt închise din cauza inundațiilor. Și în Giurgiu sunt afectate de inundații 13 localități, 3.800 de hectare de teren au fost acoperite de ape, iar patru drumuri sunt închise. De asemenea, în Mehedinți, sute de hectare sunt acoperite de ape.

Inspectoratul școlar din Teleorman a decis să închidă mai multe unități de învățământ pentru că elevii şi profesorii nu pot ajunge la şcoli din cauza drumurilor inundate. Autorităţile spun că cinci drumuri judeţene şi un drum european sunt închise.

În alte zone ale județului Teleorman şcolile au fost deschise, însă elevii nu au putut ajunge din cauza drumurilor acoperite de ape.

Cât privește drumurile afectate de inundații, alături de rutele județene este închis și Drumul European E 70 în comuna Drăgănești Vlașca. Informațiile de la fața locului arată că în judeţul Teleorman sunt afectate de inundaţii 38 de localități, câteva zeci de persoane au fost evacuate, iar 47 de case sunt izolate.

În Giurgiu, inundațiile au afectat treisprezece localități. Aproape 4.000 de hectare de teren au fost acoperite de ape, iar patru drumuri sunt închise circulaţiei, arată ultimul bilanț al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În câteva localități, fântânile au fost inundate, astfel că apa potabilă este distribuită oamenilor de către autorităţi cu cisternele.

Județul Giurgiu se află sunt avertizare cod galben pentru râurile mici din bazinul inferior al Argeşului şi cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice ale râurilor Neajlov și Sabar.

De asemenea sunt probleme și în Mehedinți. Aproximativ 400 de hectare de terenuri agricole sunt inundate din cauza depășirii cotelor de inundații, iar apa a intrat în mai multe gospodării.