Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mesaj cu tentă ecologistă al Patriarhului Daniel în Pastorala de Crăciun

Patriarhul Daniel îndeamnă în Pastorala de Crăciun la responsabilitate faţă de natură, care trebuie mereu cultivată, în opinia sa.

"Întrucât lumea a fost creată din dragostea lui Dumnezeu pentru oameni, iar omul a fost numit stăpân peste tot pământul, ne revine responsabilitatea pentru întreaga natură, care trebuie mereu cultivată ca dar al lui Dumnezeu, pentru noi şi pentru generaţiile viitoare", spune patriarhul Daniel.

"Dacă noi consumăm totul şi degradăm totul din natură (creaţie), dovedind lipsă de respect sau nerecunoştinţă faţă de Creator şi nepăsare faţă de darurile primite de la El, ce transmitem generaţiilor viitoare? Binecuvântare sau poluare? Pământ lucrat şi sfinţit sau pământ degradat şi pustiit? Totuşi, putem transmite generaţiilor viitoare şi bogăţie şi înţelepciune, dacă gândirea noastră este creatoare de valori, iar voinţa noastră este promotoare a coresponsabilităţii şi a cooperării practice la nivel naţional şi planetar", afirmă şeful Bisericii Ortodoxe Române.

Să precizăm că mesajul patriarhului vine în contextul în care mai mulţi preoţi, în special din plan local au susţinut protestele împotriva gazelor de şist.