Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Elton John s-a căsătorit cu partenerul său David Furnish

elton_john_and_david_furnish_s.jpg

David Furnish și Elton John

Celebrul cântăreț de muzică rock, Sir Elton John, s-a căsătorit cu partenerul său, David Furnish, cu care era până acum într-un parteneriat civil. Sir Elton, care a avut printre invitați la ceremonie nume cunoscute precum fotbalistul David Beckham sau actorul Hugh Grant, a lăudat anul acesta legiferarea de către Marea Britanie a căsătoriei între persoane de același sex.

Ceremonia oficială a avut loc în localitatea Windsor, unde locuiește cuplul, foarte aproape de castelul reședință al Reginei Elisabeta a II-a, după care circa 50 de persoane au fost invitate la casa cuplului din localitate.

Câtărețul britanic, în vârstă de 67 de ani, și partenerul său, în vârstă de 52 de ani, trăiesc împreună de 21 de ani și au fost printre primele cupluri de homosexuali care au intrat într-un parteneriat civil acum exact nouă ani, în 2005, anul când a intrat în vigoare legea în Marea Britanie.

Acum, tot ei se numără printre primele cupluri de homosexuali care și-au convertit parteneriatul civil în căsătorie.

Sir Elton, născut Reginald Kenneth Dwight, a fost căsătorit între 1984 şi 1988 cu Renate Blauel, o cetățeană germană, de care a divorțat. Căsătoria a fost considerată de mulți un paravan pentru homosexualitatea sa, care în fapt fusese dezvăluită în 1976, într-un interviu cu revista Rolling Stone, în care se declarase bisexual.

El a fost activ în campania de strângere de fonduri pentru combaterea SIDA și activitatea lui caritabilă i-a adus în 1998 titlul de Sir din partea Reginei.

Averea lui Sir Elton este estimată la peste 200 de milioane de lire sterline, vânzările sale de discuri depășind 300 de milioane într-o carieră de cinci decenii.

La ceremonia căsătoriei au fost prezenți și cei doi fii ai cuplului, Zachary și Elijah, de patru și respectiv un an, ambii născuți de o mamă purtătoare din California.

Fotografii de la căsătorie au fost postate pe rețelele de socializare de mai mulți invitați, între altele meniul de la dineu, postat de Brooklyn, fiul cel mai mare al lui David și al Victoriei Beckham.

În Marea Britanie căsătoria între persoane de același sex a devenit legală în 2013 și primele căsătorii au fost oficiate în martie anul acesta.

Căsătoria gay a devenit legală mai întâi în Anglia și Țara Galilor, iar din 16 decembrie este în vigoare și în Scoția, dar nu și în Irlanda de Nord.

Alături de Marea Britanie alte 11 state europene au legiferat căsătoria între persoane de același sex, iar parteneriatul civil există în total în 26 de state europene, printre care nu se numără România și Republica Moldova.