Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fragmentele avionului prăbuşit în Marea Java au fost găsite

catastrofa_aviatica_marea_java_fragmente_seamana_usa_unui_avion_depistate_mare.jpg

Operaţiunea de căutare a avionului AirAsia (Foto: Reuters/Eric Ireng /Antara)

Este oficial: rămăşiţele avionului AirAsia au fost identificate în Marea Java din Indonezia. Aparatul de zbor cu 162 de persoane la bord dispăruse duminică. Au început să fie descoperite şi primele cadavre ale pasagerilor.

UPDATE: Trei cadavre au fost recuperate până în prezent în Indonezia de echipele de căutare a epavei avionului AirAsia, care s-a prăbuşit în Marea Java, a anunţat marţi şeful Agenţiei naţionale de intervenţie, după ce un oficial a menţionat anterior recuperarea a 40 de cadavre, relatează AFP.

 

Fragmentele depistate marţi în Marea Java sunt cele ale avionului AirAsia dispărut duminică la scurt timp după decolare, declară pentru AFP directorul general al aviaţiei civile indoneziene.

"Pentru moment, se poate confirma că este avionul AirAsia, iar ministrul Transporturilor va pleca în scurt timp către Pangkalan Bun", în zona căutărilor, unde au fost descoperite fragmentele respective, spune Djoko Murjatmodjo.

Anterior, un fotograf al AFP aflat la bordul aeronavei care a descoperit fragmentele a văzut obiecte care semănau cu veste de salvare şi tuburi lungi portocalii.

"Am depistat aproximativ zece obiecte mari şi numeroase obiecte mici de culoare albă, pe care nu le-am putut fotografia", spune un purtător de cuvânt al armatei indoneziene, Agus Dwi Putranto.

"Poziţia lor este la zece kilometri de locul în care avionul a apărut pentru ultima dată pe ecranele radar", precizează el.

Obiectele mari apar pe zece fotografii şi seamănă cu o "uşă de avion", un "tobogan pentru evacuarea de urgenţă", o "cutie de formă pătrată, poate un rezervor de carburant", explică oficialul.

Avionul companiei AirAsia a dispărut duminică, după ce decolase din Surabaya (Indonezia), cu destinaţia Singapore.