Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


"The Interview", încasări de 15 milioane de dolari în primele trei zile de vânzări online

poster.jpg

"The Interview", încasări de 15 milioane de dolari în primele trei zile de vânzări online

"The Interview", controversata comedie în care personajele interpretate de James Franco şi Seth Rogen participă la un complot fictiv ce vizează asasinarea liderului nord-coreean Kim Jong-un, a adus studiourilor Sony încasări de 15 milioane de dolari în primele trei zile după lansarea sa pe internet.

Lansat şi într-un număr redus de cinematografe, filmul a vândut bilete în valoare de 2,8 milioane de dolari, informează contactmusic, "The Interview" fiind, de asemenea, filmul cu cele mai multe descărcări online din istoria Sony Pictures.

Iniţial, studiourile Sony au anunţat că, din motive de securitate, au anulat lansarea acestui film în cinematografe, din cauza ameninţărilor venite de la un grup de piraţi cibernetici, intitulat Guardians of Peace.

Aceiaşi piraţi cibernetici, despre care FBI afirmă că ar proveni din Corea de Nord, au organizat în luna noiembrie cel mai mare atac informatic din istoria studiourilor Sony, extrăgând din reţeaua de calculatoare a acestuia - şi publicând apoi pe internet - numeroase date private, precum proiecte de scenarii, documente private, e-mailuri şi contracte care includeau onorariile şi salariile actorilor de la Hollywood.

Potrivit BBC, grupul Sony a anunţat că filmul "The Interview" este disponibil pe internet în Statele Unite ale Americii şi Canada, prin intermediul a două servicii deţinute de Google - YouTube şi Google Play -, consolei Xbox Video a grupului Microsoft, magazinului online iTunes al grupului Apple, dar şi pe site-ul grupului Sony, unde versiuni HD ale filmului pot fi închiriate pentru 48 de ore contra sumei de 5.99 dolari sau pot fi cumpărate cu 14,99 dolari.

Astfel, "The Interview" a adus studiourilor Sony încasări de 15 milioane de dolari în primele trei zile de vânzări online.

Dacă acest film, produs cu un buget de 44 milioane de dolari, ar fi fost lansat în regim normal în reţeaua de cinematografe nord-americane, ar fi putut să genereze încasări de 20 milioane de dolari în primul său weekend de proiecţii, afirmă specialiştii de la site-ul boxofficemojo.com, citaţi de Reuters.

Iniţial, Sony a anulat lansarea filmului "The Interview"  în urma ameninţărilor hackerilor, care au postat documente interne ale companiei, inclusiv mesaje mail, şi filme încă nelansate.

"The Interview", încasări de 15 milioane de dolari în primele trei zile de vânzări online

AscultăDownload

Biroul Federal de Investigaţii din SUA a acuzat direct Coreea de Nord că este responsabilă de atacul informatic care a vizat studiourile Sony, în noiembrie, iar Casa Alba a anuntat  că analizează modalităţi de ripostă.

De altfel, presedintele american a si declarat ca Sony a făcut o "eroare" atunci cand a anulat lansarea filmului  "The Interview". Barack Obama atragea atentia recent ca un "dictator" nu trebuie să impună cenzură Statelor Unite.

După ce Sony a decis să lanseze totuşi filmul într-un număr restrâns de cinematrografe americane, preşedintele american a salutat decizia.

 "Aşa cum preşedintele a spus clar, ţara noastră crede în libertatea de exprimare şi în dreptul la libertate de exprimare artistică", a afirmat un purtător de cuvânt al Casei Albe.

"Decizia luată de Sony va permite publicului să-şi facă propria opinie despre film şi salutăm acest fapt", a precizat acesta.