Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


O adolescentă suspectată că vrea să comită un atac sinucigaş a fost linşată de mulţime în Nigeria

O adolescentă suspectată că este un atacator sinucigaş a fost ucisă în bătaie şi corpul ei a fost incendiat, duminică, în nord-estul Nigeriei. Pe de altă parte, poliția susţine că este "improbabil" ca tânăra să fi fost un kamikaze.

Două tinere au refuzat controlul corporal duminică la intrarea într-o piaţă de legume, potrivit martorilor oculari. Mulţimea a imobilizat-o pe una dintre ele şi a descoperit că fata avea două sticle legate de corp, aşa că a ucis-o în bătaie, după care i-a aşezat pe cap o anvelopă stropită cu combustibil şi i-a dat foc, relatează Sky News.

Cealaltă suspectă, tot o adolescentă, a fost arestată la Muda Lawal, cea mai mare piaţă din Bauchi.

Ofiţerul de poliţie care a efectuat arestul a declarat că este improbabil a fata să fi fost un atacator sinucigaş devreme ce nu a detonat nicio bombă atunci când a fost atacată.

Nigeria este afectată de o serie de atentate sinucigaşe, imputate grupării islamiste Boko Haram. Fete având chiar zece ani au fost folosite pentru a transporta explozivi în timpul atacurilor asupra unor pieţe şi staţii de autobuz. Boko Haram a răpit sute de persoane în timpul ofensivei sale din nord-estul ţării.

În 2014, aproximativ 10.000 de persoane au murit în Nigeria după atacurile Boko Haram. Alte 1 milion și jumătate au fost forţate să îşi părăsească locuinţele.