Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Opt presupuşi islamişti, arestaţi în Spania

si.jpg

FOTO: Reuters

Poliția spaniolă a arestat vineri opt presupuși militanți islamiști. Ei plănuiau atacuri în Spania și recrutau luptători pentru a fi trimiși să lupte în Siria și Irak alături de jihadiștii grupării SI, a anunțat Ministerul de Interne de la Madrid, citat de Reuters şi Agerpres.

Arestările au fost efectuate în provinciile nord-estice Barcelona şi Girona, precum şi în provinciile centrale Avila şi Ciudad Real.

Ministerul de Interne de la Madrid a anunţat marţi că poliţia a arestat două persoane în Ceuta, enclava spaniolă din Africa, acestea fiind suspectate că fac parte dintr-o celulă teroristă şi că se pregăteau să comită atacuri în Spania şi alte ţări europene.

Arestările vin în contextul în care guvernul spaniol a lansat o amplă campanie de neutralizare a activităților militanților islamiști după acțiunile teroriste din 7 — 9 ianuarie de la Paris.

În ultimele luni, Spania a dezmembrat mai multe rețele de recrutare pentru gruparea Statul Islamic.

Conform autorităților de la Madrid, aproximativ 100 de spanioli s-ar fi alăturat milițiilor jihadiste din Irak și Siria, cifră relativ scăzută în raport cu miile de francezi, britanici și germani ajunși în cele două țări din Orientul Mijlociu unde gruparea Statul Islamic controlează zone întinse.