Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO) Luarea de ostatici de la muzeul Bardo din Tunis s-a încheiat

turisti_occidentali_luati_ostatici_muzeu_tunisia.jpg

Imagini de la locul atacului din Tunis (captură de ecran France 24)

Atacul armat care a vizat muzeul Bardo din Tunis s-a încheiat, iar ostaticii au fost eliberaţi. Doi presupuşi terorişti şi un poliţist au murit în schimburile de focuri, iar zeci de turişti străini au fost eliberaţi, potrivit Associated Press. UPDATE: Bilanţul atacului terorist comis miercuri la Muzeul Bardo din  Tunisia este de 19 morţi, dintre care 17 sunt turişti străini, a anunțat premierul tunisian.

UPDATE: Ministerul de Externe de la București a condamnat "puternic" atacul terorist comis, miercuri, la Muzeul Bardo din Tunis, soldat cu moartea a cel puţin 17 turişti străini, reiterând, totodată, sprijinul pentru parcursul democratic al poporului tunisian.

Cel puţin şapte turişti străini şi un tunisian au fost ucişi, după ce persoane înarmate au deschis focul asupra muzeului Bardo din capitala Tunis, anunțaseră ințial autorităţile.

Ulterior, premierul tunisian a anunțat că bilanţul atacului terorist comis miercuri la Muzeul Bardo din Tunisia este de 19 morţi, dintre care 17 sunt turişti străini, anunţă premierul  Habib Essid, citat de Reuters.

Potrivit agenţiei Associated Press, doi presupuşi autori ai atacului şi un agent de poliţie au murit, iar zeci de turişti străini au fost eliberaţi.

Turişti din mai multe ţări europene, între care Franţa, Marea Britanie, Italia şi Spania, au fost luaţi ostatici, conform unui post de radio local.

Muzeul Bardo se află aproape de clădirea Parlamentului tunisian. În momentul atacului, deputaţii dezbăteau o lege antiterorism. Sediul Legislativului a fost evacuat.

Muzeul Bardo, renumit pentru o colecţie de mozaicuri din perioada Imperiului Roman, este una dintre principalele atracţii turistice din Tunisia.

 

 

 

 

 

Sursa: youtube