Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ce a cauzat prăbușirea avionului în Alpii francezi?

Nu au fost români la bordul avionului prăbușit în Franța. Aceasta este vestea bună dată miercuri dimineață de Ministerul Afacerilor Externe. MAE anunță că verificările continuă.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings prăbușit marţi dimineaţă într-o zonă muntoasă din sud-estul Franţei, în apropierea localităţii Barcelonnette, avea la bord 150 de oameni.  67 de cetăţeni germani, 45 de spanioli, zeci de turci, câțiva britanici şi cel puţin un belgian, au pierit cu toții.

Accidentul este cel mai grav produs în ultimii şapte ani într-un stat membru al Uniunii Europene, unde standardele în materie de trafic aerian sunt printre cele mai ridicate.

Ancheta referitoare la circumstanțele prăbușirii aparatului de zbor trebuie să ia în considerare toate opțiunile, dar 'ipoteza teroristă nu este privilegiată' cel puțin deocamdată, a declarat miercuri ministrul de interne francez Bernard Cazeneuve.

Fostul pilot Paul Mitu (AUDIO) explică la RFI de ce varianta unui atentat este plauzibilă.

L-am întrebat mai întâi dacă vechimea aparatului Airbus A320, aflat în uz de aproape un sfert de secol, putea constitui o problemă...

 
Fostul pilot Paul Mitu intervievat de Magda Prelipceanu