Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liderii bisericilor rusă şi ucraineană s-au rugat pentru pace în Ucraina

liderii_bisericilor_rusa_ucraineana_rugat_pentru_pace_ucraina.jpg.jpg

Patriarhul Kiril (s), Dmitri Medvedev (centru, plan îndepărtat) şi Vladimir Putin (Foto: Reuters/Alexander Zemlianichenko)

Sefii bisericilor rusă şi ucraineană s-au rugat în timpul slujbei de Paşte, la Moscova, respectiv Kiev, pentru pace în Ucraina. Ceremoniile au avut loc în prezenţa liderilor celor două ţări şi a numeroşi credincioşi, potrivit Euronews, citat de Mediafax.

Patriarhul Kiril al Bisericii Ortodoxe Ruse a oficiat slujba principală la Moscova, unde au fost prezenţi aproximativ şapte mii de credincioşi, cărora le-a fost adusă lumină de la Ierusalim. El s-a rugat pentru pace în Ucraina.

La Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova au fost prezenţi preşedintele Vladimir Putin, premierul Dmitri Medvedev şi soţia sa Svetlana.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko a participat la slujba de la Catedrala Volodimirski de la Kiev, oficiată de Patriarhul Filaret.

Liderul religios ucrainean s-a rugat la rândul său pentru pace, declarându-se "sigur că Dumnezeu ne va trimite victoria asupra agresiunii".

Forţele ucrainene şi rebelii proruşi au luptat în noaptea de Paşte, afirmă ambele părţi.

Conflictul din Ucraina s-a soldat cu peste şase mii de morţi.