Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(FOTO) Coreea de Nord, văzută prin ochii unor maratonişti străini

Maratonul de la Phenian a avut loc duminică, 12 aprilie. Sute de alergători au luat startul, printre ei aflându-se şi sportivi străini. Mulţi dintre ei au făcut poze, pe care le-au postat ulterior pe reţelele sociale. O ocazie rară de a pătrunde în universul închis din Coreea de Nord, potrivit France 24.

Este al doilea an consecutiv în care autorităţile din Coreea de Nord permit participarea străinilor la Maratonul de la Phenian. Peste 650 de alergători din alte ţări au concurat cot la cot cu opt sute de sportivi nord-coreeni.

@Drewkelly a scris: "Camerele foto, go-pro şi telefoanele au fost autorizate în timpul cursei".

@YoungPioneer a scris: "Versiunea nord-coreeană a vuvuzelei".

@shinchoi a scris: "Străini vs. nord-coreeni. Aceste încălţări de pânză cu talpă de cauciuc sunt fabricate în Coreea de Nord. Este singura opţiune pentru atleţii de aici".

@shinchoi a scris: "Paznici vizibil încordaţi, în timp ce sute de străini şi localnici iau cu asalt stadionul".

@DrewKelly a scris: "O echipă de organizatori testează un cronometru conectat la o baterie. Aceste baterii sunt foarte răspândite pe piaţă. Ele se reîncarcă folosind un dispozitiv solar, utilizat în mod normal pentru alimentarea apartamentelor şi birourilor".

@vickyinam a fotografiat câteva participante.

@SimonKoryo a scris: "Blugi? În curând, noua modă la Phenian?". Jeanşii sunt foarte rari în Coreea de Nord, unde sunt în general prost văzuţi.