Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


15 morți, într-o explozie în Iran

Explozia produsă sâmbătă la un depozit de muniție al Gardienilor Revoluției situat în apropiere de Teheran a provocat moartea a 15 persoane, a anunțat purtătorul de cuvânt al Pasdaran, comandantul Ramazan Sharif, citat de agenția oficială IRNA.

 

"Explozia de astăzi de la unul dintre depozitele de muniție ale bazei Gardienilor Revoluției de la Malard s-a soldat cu 15 martiri", a declarat comandantul Sharif.

"Explozia a avut loc la o bază militară situată în apropiere de Malard și Sharyar", două localități situate la periferia vestică a Teheranului, "unde a explodat o mare cantitate de muniție", a precizat, fără să ofere alte detalii, deputatul acestui disrict, Haossein Garousi, pe site-ul de Internet al Parlamentului.

Explozia a fost resimțită în cartierele din vestul Teheranului, potrivit mai multor mărturii, și a fost auzită până în centrul capitalei iraniene.

Un reprezentant al autorităţilor a declarat că deocamdată este exclusă varianta unui sabotaj, varianta accidentului fiind cea mai probabilă.