Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Soldaţi români, răniţi în Afganistan

soldati_romani_raniti_in_afganistan.jpg

Foto: www.mapn.ro/Radu Mureşan
Foto: www.mapn.ro/Radu Mureşan

Patru militari români au fost răniţi joi dimineaţă în Afganistan, în urma exploziei unei maşini-capcană. Soldaţii care acţionau în cadrul misiunii "Resolute Support" se aflau în patrulare, potrivit Ministerului Apărării. Preşedintele Klaus Iohannis declară că militarii răniţi vor primi cele mai bune îngrijiri medicale.

În urma atacului, militarilor români li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi la spitalul din Kandahar, unde se află internaţi în stare stabilă, potrivit MApN.

Soldaţii executau o misiune de patrulare terestră, la aproximativ opt kilometri sud-est de baza militară de la Kandahar.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi un mesaj în care asigură familiile răniţilor că "vor primi cele mai bune îngrijiri medicale".

"Îmi îndrept gândurile către militarii noştri răniţi în Afganistan. Sunt alături de ei în aceste momente de grea încercare şi le doresc însănătoşire grabnică. Asigur familiile celor răniţi că militarii noştri vor primi cele mai bune îngrijiri medicale", declară preşedintele într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.