Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


România, prezentă la expoziția "Hrănirea planetei. Energie pentru viață" din Milano

3.jpg

Standul României în expoziția de la Milano
Standul României în expoziția de la Milano

Pana la 31 octombrie la Milano se va desfășura Expoziția universală cu tema "Hrănirea planetei. Energie pentru viață", la care sunt prezente 145 de state dintre care 54 cu pavilion, inclusiv România si Republica Mildova. La acest eveniment mondial sunt așteptați 20 de milioane de vizitatori.

Din străinătate pentru această expoziție universală, la care pe parcursul celor șase luni, vor fi prezenți o mie de miniștrii, s-au investit peste un miliard de euro. Emiratele Arabe au investit 72 de milioane de euro, China 60 de milioane de euro, Germania 58 de milioane de euro. Tări mai mici ca Moldova, Lituania, Vietnam și Republica Cehă, care au dorit să participe au cheltuit mult mai putin.

România a investit 3 milioane și jumătate de euro pentru o construcție din lemn, care îmbină tradiționalul cu tehnologia și unde - pe lângă prezentarea peisajelor și a orașelor, a produselor ecologice - trei bucătari de elită le vor arată vizitatorilor din întreaga lume ce înseamnă cultura culinară românească. "România trăiește în armonie cu natura" este mesajul pe care Bucurestiul îl promovează la acest eveniment expozițional. 

Standul României 

Costume populare în fața standului României

 

Standul Republicii Moldova 

Standul Republicii Moldova în expoziția de la Milano

Un reportaj de Elena Postelnicu, în Italia