Ce oferte de concediu preferă românii?

grecia_plaja.jpg

Sursa imaginii: 
Wikipedia

Aproape jumătate din români nu îşi planifică dinainte concediul, ci preferă mai degrabă oferte promoţionale sau de ultim moment. O arată un studiu realizat de o companie de turism. Pe de altă parte, cele mai frecventate destinaţii de vacanţă continuă să fie Grecia şi Turcia.

Mai mult de 4 din 10 români nu îşi planifică din timp vacanţele, ci aşteaptă ofertele de tip Last Minute sau urmăresc promoţiile speciale din anumite perioade, indică studiul.

Pe de altă parte, circa jumătate dintre locurile pentru vacanţele de vară au fost accesate prin sistemul de Early Booking (rezervare din timp), ponderea celor care utilizează această metodă crescând cu 6-7 puncte procentuale anual. Cei care preferă această metodă, pentru a beneficia de reduceri semnificative și pentru a avea siguranța unei vacanțe plănuite în detaliu, turiștii încheie cele mai multe vânzări de tipul Early Booking în luna martie.

Pe de altă parte, "până la data de 1 mai a acestui an s-au vândut peste 40% din locurile pentru vacanța de vară, iar acum tendințele arată o creștere a vânzărilor ofertelor speciale", spune preşedintele companiei care a realizat cercetarea.

Printre cele mai căutate destinaţii la promoţie se menţin Grecia, Turcia, Cipru, Spania, Italia şi Portugalia. Mai exact, vorbim despre insulele sau staţiunile Rodos, Corfu, Antalya, Mallorca, Sicilia și Tenerife, dar s-a observat şi o creștere a interesului pentru Rimini (Italia).