Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Important lider terorist, ucis de americani în Yemen

important_lider_terorist_ucis_de_americani_in_yemen.jpg

Liderul grupării Al-Qaida în Peninsula Arabică, Nasir al-Wuhayshi
Liderul grupării Al-Qaida în Peninsula Arabică, Nasir al-Wuhayshi

Liderul grupării Al-Qaida în Peninsula Arabică, Nasir al-Wuhayshi, a fost ucis vineri într-un atac cu un avion american fără pilot, în Yemen. Informaţia vine de la doi oficiali yemeniţi din domeniul securităţii, citaţi de CNN. Moartea teroristului a fost confirmată ulterior de organizaţia amintită, potrivit BBC.

Nasir al-Wuhayshi a fost al doilea în ierarhia reţelei teroriste Al-Qaida. Cunoscut şi ca "prinţul moştenitor" al grupării Al-Qaida, el apărea într-o înregistrare video, postată pe Internet în aprilie anul trecut, în aer liber, în mijlocul unor susţinători.

În discursul său, el spunea că vizează Statele Unite: "Trebuie să eliminăm crucea. Purtătoarea crucii este America".

Nasir al-Wuhayshi, originar din Yemen, a preluat conducerea organizaţiei Al-Qaida în Peninsula Arabică în 2009. El a evadat dintr-o închisoare yemenită în 2006, fiind anterior secretarul personal al lui Osama ben Laden.

Informaţiile despre eliminarea lui Nasir al-Wuhayshi au apărut după ce avioane americane au efectuat un atac în Libia, în care ar fi fost ucis un lider terorist din Africa de Nord, Mokhtar Belmokhtar, un veteran islamist afiliat reţelei Al-Qaida.