Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rusia declară război selfie-urilor "cool"

rusia_declara_razboi_selfieurilor_cool.jpg

Campanie împotriva selfie-urilor extreme, în Rusia
Campanie împotriva selfie-urilor extreme, în Rusia

Autorităţile ruse au lansat o campanie mediatică împotriva selfie-urilor periculoase. Demersul vine după moartea mai multor persoane, în special tineri, care şi-au făcut selfie-uri extreme, potrivit Le Monde.

"Un selfie cool v-ar putea costa viaţa". Sub acest slogan, Ministerul rus de Interne a lansat o campanie prin care încearcă să-i descurajeze pe oameni să-şi facă poze în ipostaze ce le pot fi fatale.

Campania autorităţilor ruse include broşuri, spoturi video la tv, un site dedicat acestui subiect şi mesaje pe reţelele sociale.

Campanie împotriva selfie-urilor periculoase

De la începutul anului, în Rusia s-au înregistrat cel puţin 12 accidente mortale şi peste o sută de răniţi, în urma unor selfie-uri extreme, iar tendinţa este în creştere, deplânge purtătoarea de cuvânt a ministerului, Yelena Alexeyeva.

Un caz recent este cel al unei tinere rusoaice, în vârstă de 21 de ani, care şi-a tras un glonţ în cap, în timp ce se fotografia cu arma în mână.

În alt caz separat, doi adolescenţi din Urali au murit în timp ce făceau un selfie ţinând o grenadă în mână.

Campanie împotriva selfie-urilor extreme

Unele mesaje transmise de autorităţile ruse sună aşa: "Nu-ţi face poză cu un animal sălbatic care seamănă cu un tigru siberian", "Nu-ţi face selfie în timpul unei avalanşe" şi "Nu urca într-un tren aflat în mişcare, în timp ce ţii aparatul foto în mână". De fapt, îndemnul ar putea fi valabil şi pentru o persoană fără aparat...