Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Momentul evadării baronului drogurilor din Mexic, "El Chapo" Guzman

Autorităţile mexicane au publicat o înregistrare video în care se vede momentul în care liderul unui cartel al drogurilor, Joaquin "El Chapo" Guzman, evadează din închisoare.

Înregistrarea video de aproximativ un minut şi jumătate arată cum "El Chapo" se mişcă prin celula sa, după care dispare subit.

Autorităţile mexicane oferă o recompensă de 3,8 milioane de dolari oricărei persoane care poate furniza informaţii despre baronul drogurilor, care a evadat din închisoare sâmbătă.

"El Chapo" a reuşit să evadeze din clădirea de maximă securitate printr-un tunel lung de 1,5 kilometri, care pornea chiar din celula sa.

Tunelul era dotat cu lumini, canale de ventilaţie, iar o motocicletă se afla dincolo de grilajul închisorii.

Potrivit ministrului de Interne, "El Chapo" ar fi avut complici printre angajaţii penitenciarului.

 

 

Autorităţile presupun că "El Chapo" are o experienţă de aproximativ 25 de ani în săparea unor tunele sofisticate pentru transportarea coletelor de contrabandă între Mexic şi SUA.

"El Chapo" a fost un fugar timp de peste zece ani înainte să fie capturat, la începutul lui 2014. El a mai evadat dintr-o închisoare de maximă securitate în 2001, într-un cărucior pentru rufe şi a fost capturat abia în februarie 2014, pe o plajă dintr-o staţiune mexicană.