Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atac armat în SUA. Patru militari au fost ucişi

atac_armat_sua.jpg

5 morţi şi cel puţin doi răniţi este bilanţul atacului din Tennessee
5 morţi şi cel puţin doi răniţi este bilanţul atacului din Tennessee
Sursa imaginii: 
REUTERS/Tami Chappell

Incident armat soldat cu cinci morţi în faţa unei baze militare din Statele Unite. Un bărbat a deschis focul, joi seară, în apropierea bazei Forţelor Navale din statul american Tennessee, el fiind lichidat ulterior de forţele de ordine. Potrivit unor surse, atacatorul a omorât patru persoane şi a rănit alte două, inclusiv un agent de poliţie. Autorul atacului a fost împuşcat mortal de forţele de ordine.

Primarul orașului, Andy Berke, a precizat în cursul unei conferințe de presă a autorităților locale că patru persoane au fost ucise, precum și atacatorul, iar un ofițer de poliție a fost transportat la spital după ce a fost rănit la gleznă.

Cel puțin două persoane au fost rănite, a precizat Ed Reinhold, agent FBI însărcinat cu ancheta, conform Agerpres.

Procurorul Bill Killian a subliniat că aceste incidente, petrecute în două obiective militare, sunt considerate ca "un act de terorism intern".

Infanteria marină a făcut cunoscut într-un comunicat că cele patru persoane ucise erau membri ai US Marine, împușcați în centrul de rezerviști ai Marinei și Infanteriei marine. De asemenea, un recrutor a fost rănit la centrul de recrutare din Chattanooga, a adăugat documentul, precizând că a putut părăsi spitalul după ce i s-au acordat îngrijiri.

Focuri de armă au fost auzite în vecinătatea celor două obiective militare situate de câțiva kilometri una de cealaltă: o bază de rezerviști a Marinei americane și un centru de recrutare unde erau prezenți mai mulți militari, a detaliat un oficial american.

Ed Reinhold a afirmat că agresorul nu era angajat al obiectivelor atacate și că autoritățile nu au "niciun motiv să creadă" că nu a acționat singur. În schimb, agentul FBI a refuzat să precizeze modul în care a murit atacatorul, sinucidere ori împușcat de cineva.

Agresorul dispunea de "mai multe" arme. Atacul a început în jurul orei 10.45 (15.45 GMT) și s-a încheiat circa 30 de minute mai târziu, a adăugat Ed Reinhold.