Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Apel Samusocial: Ajutaţi oamenii străzii pe timp de caniculă!

În plină caniculă, asociaţia Samusocial din România face apel la populaţie să ajute persoanele fără adăpost. În Capitală există cinci mii de oameni ai străzii adulţi, în timp ce la nivel naţional sunt aproximativ 15 mii.

Directoarea executivă a asociaţiei Samusocial din România, Sabina Nicolae, spune la RFI că speră că trecătorii nu vor fi indiferenţi: "Rugămintea noastră este dacă au sticluţe cu apă în plus, să le ofere oamenilor străzii pe care-i întâlnesc în cale şi evident, dacă au hrană în plus, le pot oferi acestor persoane adulte fără adăpost hrană. Dacă vreunul dintre ei se află într-o situaţie dificilă, atunci ne pot suna pe noi, Samusocial din România sau pot apela serviciul de urgenţă 112".

"Ceea ce facem de obicei, adică oferim servicii medicale şi sociale în stradă o facem şi în această perioadă a verii. În plus, punem la dispoziţia persoanelor adulte fără adăpost mai multă apă decât le puneam la dispoziţie de obicei. Le ducem în continuare hrană, în continuare medicul nostru trece pe la toate cazurile ştiute şi în căutare de alte cazuri noi, oferă serviciile medicale", spune directoarea executivă a asociaţiei.

Canicula se menţine şi luni în sudul şi sud-estul României. Bucureştiul şi 19 judeţe se află sub o atenţionare Cod Galben.

Temperaturi caniculare s-ar putea înregistra toată săptămâna.

 
Sabina Nicolae (Samusocial), despre oamenii străzii pe timp de caniculă