Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Zborul MH370: Fragmente misterioase de avion, descoperite în Insula Réunion

zborul_mh370_fragmente_misterioase_avion_descoperite_insula_reunion.jpg

Fragmentul de avion găsit pe insula franceză Réunion (Foto: Reuters/Zinfos974/Prisca Bigot)
Fragmentul de avion găsit pe insula franceză Réunion (Foto: Reuters/Zinfos974/Prisca Bigot)

Un fragment de avion a fost găsit în largul insulei franceze Réunion. Autorităţile din Malaezia au trimis o echipă acolo, pentru a verifica dacă rămăşiţele provin de la zborul MH370 Malaysia Airlines, un Boeing 777 dispărut pe 8 martie 2014.

ACTUALIZARE: Malaezia este "aproape sigură" că fragmentul de avion provine de la un avion de tip Boeing 777, declară adjunctul ministrului Transporturilor, adăugând că există posibilitatea ca rămăşiţele să provină de la MH370. "Este aproape sigur că e de la un avion Boeing 777. Şeful anchetei noastre mi-a spus acest lucru", spune Abdul Aziz Kaprawi pentru Reuters.

 

Fragmentul de avion, de doi metri lungime, arată ca o bucată de aripă. Rămăşiţele au fost găsite la Saint-André, în insula franceză Réunion din Oceanul Pacific, de angajaţii unei asociaţii ce se ocupă de curăţarea malului.

Malaezia a reacţionat imediat şi a trimis o echipă pe insulă. "Am trimis o echipă pentru a ancheta", declară ministrul Transporturilor, Dato Sri Liow Tiong Lai. "Este necesar să se verifice resturile, înainte de a confirma dacă acestea aparţin MH370", spune el.

Dispariţia Boeing-ului 777 al companiei Malaysia Airlines este una dintre cele mai mari enigme din istoria aviaţiei civile, potrivit AFP.

Avionul ce zbura de la Kuala Lumpur spre Beijing, cu 239 de persoane la bord, a dispărut la o oră după decolare, pe 8 martie 2014.

Enigma este cu atât mai mare, cu cât nici cea mai mică urmă a aparatului de zbor nu a fost găsită.