Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Încă un fragment de avion descoperit în insula Réunion

plaja_reunion.jpg

Anchetatorii caută resturi ale zborului MH 370 pe plajele din Reunion
Anchetatorii caută resturi ale zborului MH 370 pe plajele din Reunion
Image source: 
Reuters

Un al doilea fragment de epavă de avion a fost adus la ţărm, pe insula Réunion, în Oceanul Indian, după ce un prim fragment, o bucată de aripă, despre care se crede că ar proveni de la zborul MH370, dat dispărut anul trecut, a fost găsit miercuri.

Agenția France Presse transmite că este vorba de mai multe ”resturi metalice”, care au fost imediat preluate și sigilate de către autorități.

Obiectul, care pare să fie uşa unei aeronave, a fost găsit imediat la sud de oraşul Saint-Denis.Fragmentul ar avea o inscripţie străină şi, posibil, o ilustraţie.

Amintim că fragmentul de avion descoperit pe o plajă din insulele Réunion a fost adus în Franța sâmbătă dimineaţa, de unde a fost trimis la Toulouse pentru a fi expertizat.

Adus într-o cutie, fragmentul, cu o lungime de doi metri şi o lăţime de un metru, a fost transportat, sub escorta jandarmilor, la Balma, în apropiere de Toulouse, unde va fi analizat începând de miercuri. Potrivit unor experţi, fragmentul corespunde unui eleron de Boeing 777, un flaps de pe aripile avionului pe care piloţii îl acţionează la decolare sau la aterizare.

Constructorul american Boeing a anunţat că va trimite o echipă tehnică în Franţa, pentru a lua parte la expertiză, la care urmează să ia parte şi reprezentanţi ai Malaysiei.

De asemenea, mai multe bucăţi dintr-o valiză de culoare maro, găsite joi în apropierea fragmentului de epavă, vor fi expertizate într-un laborator al jandarmeriei situat în apropiere de Paris, potrivit Parchetului din capitala Franței.

Luni, unul dintre cei trei magistraţi francezi însărcinaţi cu ancheta, câte un reprezentant al autorităţilor judiciare malaysiene, Biroului de Anchete şi Analize, jandarmilor francezi şi experţilor malaysieni urmează să se întâlnească la Paris.

Justiţia franceză s-a sesizat deoarece patru dintre cele 239 de victime ale zborului Malaysia Airlines 370 (MH370), care a fost dat dispărut pe 8 martie 2014, sunt francezi.