Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Încă o tragedie în Mediterană: Sute de dispăruţi, după naufragiul unui vas cu refugiaţi

Peste 2000 de imigranţi au murit în Mediterană de la începutul anului

Un nou accident tragic a avut loc miercuri după-amiază în Marea Mediterană, unde o operațiune majoră de salvare este în curs de desfășurare în largul Libiei. O ambarcațiune cu circa 700 de persoane la bord a naufragiat, scriu agenţiile internaţionale. Salvatorii se tem că pierderile de vieţi vor fi însemnate.

ACTUALIZARE: 400 de persoane ar fi fost salvate, în timp ce 19 cadavre au fost recuperate din apă, scrie Le Monde. În continuare, sunt mulţi dispăruţi.

.................................................

Potrivit Gărzii de coastă italiene, ambarcațiunea (o navă de pescuit plină cu imigranţi) a lansat un apel SOS în cursul dimineții, după ce ar fi întâmpinat probleme din cauza vremii.

Primul ajuns al faţa locului pentru a-i salva pe imigranţi a fost un vas irlandez. La vederea salvatorilor, oamenii din ambarcaţiunea de pescuit s-au deplasat către o parte a navei, fapt care a produs în câteva secunde resturnarea sa.

Se poate spune deja că mulţi oameni au murit, au declarat surse de la faţa locului confirmate ulterior de organizaţia Medici fără Frontiere. BBC notează la rândul său că sute de persoane sunt date dispărute.

Vorbim probabil despre cel mai important incident în care este implicată o singură ambarcațiune de la cel în care în jur de 800 de imigranți s-au înecat în largul insulei Lampedusa în luna aprilie.

Până acum, peste 2.000 de oameni au murit înecaţi în Marea Mediterană, de la începutul anului, în tentative eşuate de a ajunge pe coastele europene la bordul unor ambarcaţiuni improvizate.