Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Şeful ANPC, Marius Dunca, la RFI, despre neregulile de pe litoral: O bătaie de joc

Cele mai importante nereguli descoperite de inspectorii ANPC pe litoral privesc alimentaţia şi serviciile de cazare. O spune la RFI preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Dunca. El declară că telefoanele şi ameninţările la adresa inspectorilor ANPC trebuie să înceteze.

Şeful ANPC precizează că "principalele nereguli sunt cele legate de alimentaţie şi serviciile de cazare. Scopul comandamentului, că noi avem în fiecare an comandament şi aducem câte 18 comisari din ţară pe litoral este acela de a asigura turiştilor produse şi servicii conforme şi de calitate".

"La începutul sezonului am avut o discuţie cu operatorii economici şi ei se plângeau că nu au turişti. Acum înţeleg de ce nu au turişti. Nu putem să tratăm turiştii cu mizerie. Am descoperit ieri boiler băgat în priză în cameră, fără ştecher, doar firele băgate, acest sistem poate pune în pericol viaţa şi siguranţa consumatorului. Saltele murdare, perne murdare, băile murdare, robineţii nu funcţionau. Din punctul meu de vedere, o bătaie de joc", declară Marius Dunca.

Preşedintele ANPC spune că "lucrurile trebuie schimbate, nu mai merge aşa, nu mai merge să suni, cum şi ieri am păţit, să mă sune cineva, să-mi dea telefonul, domnule, vă sună şeful. Nu avem şefi! Să uităm de aceste lucruri, cu ameninţări la adresa instituţiilor statului, nu mai, stop la toate aceste lucruri!".

Marius Dunca, despre controalele ANPC pe litoral