Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nici un supraviețuitor nu a fost găsit în locul în care s-a prăbuşit duminică avionul indonezian

Avionul transporta patru saci cu bani, care conţineau aproximativ 6 miliarde si jumatate de rupii (circa 440.000 de euro), destinaţi sătenilor din regiunile izolate ale provinciei Papua.

Echipele de intervenţie au găsit cadavrele tuturor celor 54 de persoane aflate la bordul avionului. Mai multe elicoptere au fost trimise în zona împădurită din provincia indoneziană Papua pentru a începe procesul de evacuare.

Avionul de tip ATR42-300 al companiei Trigana Air a pierdut contactul cu turnul de control duminică, la 33 de minute după decolare, în condiţiile în care întregul zbor ar fi trebuit să dureze în mod normal 45 de minute.

La bordul avionului se aflau 44 de pasageri adulţi, cinci copii şi cinci membri ai echipajului. Avionul transporta de asemenea patru saci cu bani, care conţineau aproximativ 6,5 miliarde de rupii (circa 440.000 de euro), destinaţi sătenilor din regiunile izolate ale provinciei Papua.

Trigana Air Service este una dintre numeroasele companii aeriene indoneziene interzise în Uniunea Europeană din motive de securitate. Compania a înregistrat 14 incidente grave de la începutul activităţii sale în 1991, în urma cărora a pierdut zece aeronave, potrivit site-ului Aviation Safety Network, care precizează că avionul prăbuşit duminică era vechi de 27 de ani.