Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nouă tentativă de atac terorist la Bangkok

bangkok-bomb-erawan-shrine.jpg

Sursa imaginii: 
REUTERS

Un mic dispozitiv explozibil a fost aruncat spre trecători în apropierea unei stații de metrou, marţi după-amiază, în centrul capitalei thailandeze, Bangkok, atac ce survine la o zi după un atentat cu bombă ce s-a soldat cu cel puțin 21 de morți și 123 de răniți, a anunțat Poliția locală.

“Nimeni nu a fost ucis sau rănit. Poliția s-a deplasat la fața locului pentru a ancheta și cerceta tipul de dispozitiv utilizat”, a explicat un ofițer sub rezerva anonimatului.

Acest nou atac s-a produs la puțin timp după ora locală 13, în apropierea unor mari hoteluri dintr-o zonă turistică a Capitalei Thailandei.

Atentatul comis luni a avut loc tot în plin centrul Capitalei, într-un loc foarte frecventat, sanctuarul Erawan dedicat zeului Brahma, care atrage zilnic mii de credincioși budiști.

Poliția thailandeză caută un suspect identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere în apropierea locului atentatului. Conform premierului, suspectul ce apare în imagini este originar din nord-estul țării și membru al unui grup opus juntei militare care conduce Thailanda.

Luni, un alt dispozitiv improvizat a explodat în râul Bangkok, după ce a fost aruncat în apă de pe un pod. Poliţia a asistat la detonare, care nu a rănit pe nimeni, potrivit presei locale. Situaţia ar fi putut să fie mult mai gravă, a apreciat colonelul Natakit Siriwongtawan, adjunctul şefului Poliţiei districtului Klongsan. "Dacă nu ar fi fost aruncat în apă, (dispozitivul exploziv improvizat) ar fi rănit" oameni, a spus el.