Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un bărbat înarmat a împușcat mortal un agent de pază la New York

wabc_varick_street_scene_01_jef_150821_4x3_992.jpg

Varick Str.
Sursa imaginii: 
abc.com

Un bărbat înarmat a împușcat mortal ieri un agent de securitate de la o clădire federală din centrul orașului New York, după care s-a sinucis, a anunțat poliția, relatează AFP și Reuters, preluate de Agerpres.

 

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 17.00 (21.00 GMT) la 201 Varick Street, în cartierul SoHo din Manhattan, într-un imobil care găzduiește un tribunal pentru probleme de imigrație, precum și un birou al veteranilor de război. La apropierea de detectorul de metale, bărbatul "a scos o armă și a tras de aproape asupra agentului de securitate", a precizat șeful poliției din New York, James O'Neill.

"El a trecut de zona controlului de securitate și s-a îndreptat spre lift, unde s-a intersectat cu un alt angajat. În acel moment, suspectul și-a tras un glonț în cap", a adăugat el.

Agentul de securitate a fost transportat în stop cardiac la spitalul Lenox Hill, unde a fost însă declarat mort, a explicat un purtător de cuvânt al unității spitalicești.

Poliția din New York a precizat că lucrează îndeaproape cu autoritățile federale, inclusiv cu FBI, pentru a încerca să stabilească motivațiile atacatorului.

"În acest moment, nimic nu indică faptul că ar fi vorba de un act terorist", a adăugat O'Neill.

Potrivit unor informații apărute în presă, un oficial din cadrul poliției l-a identificat pe atacator ca fiind Kevin Downing, un bărbat de aproape 70 de ani din Fort Lee, New Jersey.