Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ultimul model lansat de Dacia nu va fi disponibil și pe piața din România

Modelul Urban Explorer nu va fi vândut ți în România

Renault va prezenta la renumitul salon auto de la Frankfurt un ultim model Duster ce urmează a fi vândut în mai multe țări europene. Nu, însă, și în România.

Ediția limitată "Urban Explorer" a modelului Duster va fi prezentată în premieră la salonul auto de anul acesta de la Frankfurt. Evenimentul va avea loc în perioada 15-16 septembrie. Această variantă a modelului Dacia va fi disponibilă în 15 țări din Europa, printre care Germania, Italia, Spania, Portugalia, Elveția și Polonia, însă nu și pe piața românească.

Dar ce modificări sunt aduse tradiționalului model Duster? Între altele, Renault introduce sistemul multimedia de navigaţie MEDIA-NAV Evolution. De asemenea, acest ultim model de Duster dispune, opțional, și de o cameră video pentru marşarier. De asemenea, pentru prima oară, Dacia include în ofertă o cutie de viteze robotizată.

Neincluderea acestui model Urban Explorer pe piața din România ține probabil de costurile mai ridicate ale acestei variante.

În total, în primele șase luni ale acestui an, grupul Renault a vândut sub brandul Dacia la nivel global aproape 270.000 de autoturisme, față de 245.617 de unități în perioada similară a anului anterior.

În plus, anul trecut, vânzările Dacia au crescut cu 19%, la 511.000 de autovehicule, principala piaţă fiind în continuare Franţa.

Reprezentantul costructorului auto nu a menţionat câte automobile Dacia au fost vândute din producţia uzinei de la Mioveni şi câte au provenit de la fabrica din Tanger (Maroc). La Mioveni sunt fabricate modelele Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway, Duster şi Renault Symbol. În Maroc sunt produse modelele Sandero, Sandero Stepway, Dacia Dokker, şi Lodgy.