Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Când are loc Bacalaureatul din 2016?

cand_are_loc_bacalaureatul_din_2016.jpg

Ministerul Educaţiei a fixat calendarul Bacalaureatului 2016.
Image source: 
RFI România (arhivă)

Examenul de Bacalaureat din 2016 va fi susţinut în perioada 13 iunie-8 iulie. Absolvenţii de liceu vor avea până la 1 iulie probele orale şi de competenţe digitate, iar din 4 iulie vor fi probele scrise. Rezultatele finale vor fi afişate pe 16 iulie, potrivit Mediafax.

Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat din 2016, prima sesiune va avea loc în perioada iunie-iulie.

Candidaţii se pot înscrie în perioada 30 mai-3 iunie. Cursurile la clasele a XII-a şi a XIII-a se vor încheia pe 3 iunie.

Examenul de Bacalaureat va începe în 13 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, susţinută până în 15 iunie.

În perioada 15-17 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, urmată în 21-24 iunie de proba de evaluare a competenţelor digitale şi în 27 iunie-1 iulie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise vor fi susţinute pe 4 iulie la limba şi literatura română şi pe 5 iulie la limba şi literatura maternă.

Pe 6 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iulie va fi proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afişate pe 12 iulie, până la ora 16, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16 şi 20. Rezultatele finale vor fi afişate pe 16 iulie.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat din 2016 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 18 până pe 22 iulie.