Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Membri ai conducerii Air France, aproape de a fi linșați de angajați

air_france.jpeg

Salariaţi l-au atacat pe directorul pentru resurse umane Xavier Broseta, care a prezentat planul de măsuri drastice
Salariaţi l-au atacat pe directorul pentru resurse umane Xavier Broseta, care a prezentat planul de măsuri drastice
Image source: 
REUTERS/Jacky Naegelen

Şapte persoane au fost rănite, dintre care una grav, în incidente violente care au avut loc luni la sediul companiei Air France. Reuniunea Comitetului Central de Întreprindere al Air France a fost întreruptă după ce în birouri au pătruns aproximativ 100 de salariaţi, care şi-au manifestat opoziţia faţă de planul de "concedieri" al conducerii prin atacarea unor cadre, relatează Reuters.

Între persoanele rănite se află doi paznici. Ceilalţi cinci răniţi sunt toţi salariaţi Air France, inclusiv directorul pentru resurse umane, însărcinatul cu activitatea de lung curier în cadrul companiei, şi alţi trei membri ai conducerii, a declarat purtătorul de cuvânt al Air France.

Salariaţi l-au atacat pe directorul pentru resurse umane Xavier Broseta, care a prezentat planul de măsuri drastice, decis de filiala Air France-KLM în urma unui eşec al unor negocieri cu sindicatele.

Broseta a reuşit să fugă din sala de şedinţe din sediul Air France, situat pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle, la bustul gol, după ce cămaşa i-a fost smulsă de pe el, a constat Reuters, citat de Mediafax. Lui Pierre Plissonnier - DRH la Roissy şi numărul doi în activitatea de lung curier Air France - i-a fost de asemenea ruptă cămaşa de pe el.

Frédéric Gagey, preşedintele-director general al Air France, a părăsit sala cu o oră înainte să fie luată cu asalt, ceea ce a condus la întreruperea şedinţei CCI, au declarat reprezentanţi sindicali pentru Reuters.

Compania de zbor franceză a anunţat că va depune plângere pentru "violenţe agravate" în urma acestor incidente.

Air France i-a anunţat luni pe reprezentanţii personalului că intenţionează să suprime 2.900 de posturi şi să retragă 14 avioane din flota de lung curier - până în 2017 - în cadrul unui "plan B", pus în aplicare după eşecul negocierilor cu piloţii, au declarat pentru Reuters două surse sindicale.