Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Telefonul Copilului: Există forme de ascunsă violenţă în şcoli

kv_unicef_scoala_portret.jpg

Imaginea campaniei UNICEF
Imaginea campaniei UNICEF

UNICEF şi Ministerul Educaţiei au lansat campania împotriva violenţei în şcoli cu mesajul “Eşti erou în curtea şcolii când opreşti violenţa verbală!”. O declaraţie împotriva violenţei a fost elaborată de adolescenţi din România şi Turcia. 

Asociaţia Telefonul Copilului a demarat acum câţiva ani o campanie împotriva violenţei de toate tipurile în unităţile de învăţământ.

Cătălina Florea, director executiv al organizaţiei, spune la RFI că există multe forme de violenţă ascunsă în şcoli: "Ceea ce este important de reţinut este că, aşa cum confirmă studiul realizat de organizaţia noastră, mai bine de 50% dintre copiii chestionaţi la nivel naţional au răspuns că şcoala nu ia în serios acest fenomen al violenţei în creştere în unităţile de învăţământ. Acelaşi lucru reiese şi din sesizările înregistrate la Telefonul Copilului, adică apeluri din partea copiilor la linia telefonică gratuită 116111", spune Cătălina Florea.

Ea adaugă că violenţa este greu de identificat şi monitorizat, pentru că nu este în general raportată. Asociaţia Telefonul Copilului consideră că programe de prevenţie trebuie să fie desfăşurate în paralel cu cele de stopare şi reclamare a violenţei deja existente. 

 
Ascultă interviul: Cătălina Florea, în dialog cu Ioana Haşu