Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Salariile din educaţie, majorate cu 15 la sută

Salariile personalului din învățământ vor fi majorate de la 1 decembrie cu 15 la sută, a anunțat, ieri, după negocierile cu sindicatele, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Este un pas important în vederea îmbunătăţirii salariilor în sistemul de învăţământ preuniversitar şi universitar, spune la RFI președintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţiei Spiru Haret, Marius Nistor.

De acestă creștere vor beneficia peste 300.000 de persoane - cadre didactice și personal auxiliar, a mai precizat ministrul educaţiei.

Președintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţiei Spiru Haret, Marius Nistor, explică: „noi am primit un mandat din partea colegilor noştri: să negociem o creştere salarială de minim  15 la sută, de la 1 noiembrie. Prima ofertă de la Guvern a fost o creştere salarială de 10 la sută, de la 1 decembrie...Astăzi ni s-a adus la cunoştinţă, în urma negocierilor de la Palatul Victoria că maximul pe care îl poate acorda Guvernul este de 15 la sută, de la 1 decembrie, pentru tot personalul din învăţământ, la care se adaugă sentinţele judecătoreşti ( drepturile salariale câştigate prin sentinţe judecătoreşti - tranşa care trebuia acordată în 2016. Şi, bineîn’eles, această creştere salarială nu are nicio legătură cu creşterile care vor fi determinate de posibila apariţie a legii salarizării personalului bugetar.

Categoric noi ne vom informa colegii din toate organizaţiile şi ei ne vor spune dacă se poate accepta o astfel de variantă sau nu.

Oricum, noi apreciem că este un pas important făcut în momentul de faţă în privinţa îmbunătăţirii salariilor în sistemul de învăţământ preuniversitar şi universitar.

Președintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţiei Spiru Haret, Marius Nistor.