Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Profesiile unde poți întâlni cei mai mulți psihopați (The Independent)

Cu ce se mai ocupă cercetătorii britanici? Publicația The Indepenent relatează despre studiile privind profesiile în care se pot găsi cei mai mulți psihopați. 

”Poate fi dificil să identifici un psihopat. Și asta, nu în ultimul rând, pentru că mulți oameni afișează trăsături de personalitate conforme cu psihopatiile, chiar dacă nu au cu adevărat o tulburare de personalitate. Psihopații sunt creature antisociale ; dar numai dacă ești un antisocial nu înseamnă că ești automat și un psihopat. Sunt totuși șanse mai multe să dai de un psihopat în unele locuri de muncă decât în altele.

În conformitate cu studiile realizate în ultimii 70 de ani, psihopații tind să nu aibă remușcări în urma unor acte distructive și nu sunt capabili de empatie – de exemplu, calități care se cer unui director executive atunci când trebuie să dea afară mii de oameni ca să scadă costurile unei companii. Dar psihopații pot fi de asemenea impulsive, manipulative și cu tendințe spre promiscuitatea sexuală.

Mai multe studii efectuate de cercetătorul Scott Lilienfeld arată că psihopații au tendința de a-I domina pe ceilalți, calități apreciate într-un tribunal sau într-o sală de operații. Care sunt, așadar, profesiile în care ai cele mai multe șanse de a da peste un psihopat?”

The Independent face un clasament al profesiilor în care sunt cele mai  multe șanse de a da peste un psihopat. Pe locul intâi sunt președinții de companii, temuții și respectații CEO.

Urmeză apoi: avocații, personalul din industria audiovizuală, personalul din vânzări, chirurgii, jurnaliștii, polițiștii, clericii, bucătarii șefi și funcționarii publici.