Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tragedie club Colectiv: Klaus Iohannis merge la spitalul Floreasca

tragedie_club_colectiv_klaus_iohannis_merge_la_spital.jpg

Tragedie într-un club din Capitală (Foto: Reuters/Inquam Photos)
Tragedie într-un club din Capitală (Foto: Reuters/Inquam Photos)

Preşedintele Klaus Iohannis merge sâmbătă în jurul orei 11 la spitalul Floreasca, unul dintre spitalele din Capitală unde sunt internate victime ale incendiului produs în Clubul Colectiv şi soldat cu 27 de morţi şi aproximativ 200 de răniţi.

Administraţia Prezidenţială a precizat că preşedintele va merge sâmbătă la Spitalul Floreasca, unde sunt internate victime ale incendiului.

Ulterior, preşedintele va avea o întâlnire de lucru cu vicepremierul Gabriel Oprea şi cu secretarul de stat, Raed Arafat.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este "cutremurat și profund îndurerat" de tragicul eveniment din Capitală, adăugând că este un moment trist pentru naţiune şi pentru el personal şi că în aceste momente transmite întreaga compasiune familiilor afectate de tragedie.

Ultimul bilanţ al incendiului de vineri seară din Club Colectiv arată 27 de persoane decedate şi alte 146 de persoane internate la acest moment la spitalele din Capitală, a anunţat sâmbătă dimineaţă Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, precizând că 17 dintre decedaţi nu au fost identificaţi.

Raed Arafat a declarat, sâmbătă, la Palatul Victoria, că prima ambulanţă a ajuns la clubul Colectiv din Bucureşti după 11 minute de la primul apel efectuat la numărul de urgenţă 112.

Secretarul de stat a declarat, sâmbătă dimineaţă, că la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu există nici un document de autorizare pentru activităţile din Clubul Colectiv.