Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un avion rusesc cu peste 200 de pasageri la bord s-a prăbușit în Egipt

prabusire_avion_reuters.jpg

Avionul de tip Airbus A-321 tocmai decolase din staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh
Avionul de tip Airbus A-321 tocmai decolase din staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh
Sursa imaginii: 
Reuters

Autoritățile din Egipt au confirmat faptul că un avion rusesc s-a prăbușit în centrul peninsulei Sinai. Cei mai mulți dintre pasageri erau cetățeni ai Federației Ruse.

Datele oficiale ale zborului arată că avionul a plecat din Sharm el Sheikh, Egipt, și se îndrepta spre Sankt Petersburg. Informația este confirmată și de agenția rusească Tass, care citează surse ale Sky News Arabya.

Un comunicat al premierului egiptean anunță că a fost instituit un comitet de criză.

Avionul de tip Airbus A-321 tocmai decolase din staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh, de la Marea Roşie, şi se îndrepta spre oraşul rus Sankt Petersburg.

Iniţial au apărut informaţii contradictorii despre avion, unele surse afirmând că aparatul de zbor ar fi dispărut deasupra Ciprului.

Avionul era operat de compania aeriană rusă Kogalimavia şi avea la bord 217 pasageri şi şapte membri ai echipajului. Majoritatea pasagerilor ar fi turişti ruşi.

Autoritatea aviatică rusă (Rosaviaţia) a precizat într-un comunicat că aeronava, care efectua cursa 9268, a decolat din Sharm el-Sheikh la 6.51, ora Moscovei (5.51, ora României) şi urma să aterizeze pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg la 12.10 (11.10, ora României).

O sursă din cadrul Rosaviaţia a declarat pentru agenţia rusă RIA Novosti că avionul a dispărut de pe ecranele radarelor la 23 de minute după decolare, relatează Sputnik.

Potrivit unei surse de la aeroportul din Sharm el-Sheikh, căpitanul avionului A321 a informat controlorii de trafic aerian cu privire la probleme tehnice după decolare şi a cerut modificarea rutei de zbor.

Avionul s-a prăbuşit în apropiere de Nekhel, în nordul Peninsulei Sinai, a precizat o sursă din Autoritatea aviaţiei civile din Egipt.

Potrivit agenţiei egiptene de presă Mena, premierul Egiptului, Sherif Ismail, şi-a anulat toate vizitele programate pentru sâmbătă, din cauza prăbuşirii avionului rusesc. Biroul premierului a informat într-un comunicat că Ismail a înfiinţat un comitet de criză la nivelul Cabinetului, pentru a gestiona situaţia.