Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Iohannis: Sunt revoltat că s-a putut întâmpla aşa ceva în mijlocul Bucureştiului

iohannis_sunt_revoltat_putut_intampla_asa_ceva_mijlocul_bucurestiului.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis (Foto: www.presidency.ro)
Preşedintele Klaus Iohannis (Foto: www.presidency.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis a mers sâmbătă la Spitalul Floreasca, unde sunt internaţi unii răniţi în urma incendiului de la Club Colectiv, soldat cu 27 de morţi. Şeful statului se declară "revoltat" că s-a putut întâmpla aşa ceva în mijlocul Bucureştiului. El spune că are indicii că tragedia s-a produs din cauza ignorării legilor.

"Sunt îndurerat şi cutremurat, dar şi revoltat că o astfel de tragedie de proporţii s-a putut întâmpla chiar în mijlocul Bucureştiului. Atâţia oameni tineri care au mers pur şi simplu să se distreze au murit", spune preşedintele.

Klaus Iohannis afirmă că tragedia a fost cauzată de nerespectarea şi ignorarea legilor şi a normelor la club. "Se datorează şi faptului că problema s-a abordat şi după principiul «lasă că merge şi aşa». Am indicii că nu au fost respectate reglementările legale şi că ignorarea legilor a dus la această tragedie", precizează şeful statului.

Preşedintele speră de asemenea ca autorităţile să termine repede şi ferm anchetele: "Sper ca autorităţile să termine repede şi ferm anchetele şi să avem concluzii cu care putem pe urmă să explicăm părinţilor, fraţilor, copiilor victimelor de ce s-a întâmplat această tragedie".

Klaus Iohannis mai declară că a vizitat toţi pacienţii din Spitalul Floreasca internaţi cu arsuri în urma incendiului din clubul bucureştean, majoritatea fiind inconştienţi.