Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mesaje de condoleanţe de la Regele Mihai, Tăriceanu şi Juncker, după tragedia de la clubul Colectiv

Regele Mihai a transmis într-un mesaj de condoleanţe, în urma tragediei petrecute vineri seară în clubul Colectiv din Capitală, că este alături de familiile victimelor incendiului şi că întreaga societate trebuie să înveţe din nou respectul pentru viaţă şi pentru cel de alături. Mesaje de condoleanţe au venit şi de la Călin Popescu Tăriceanu şi Jean-Claude Juncker.

"Sunt cu tot sufletul alături de familiile îndurerate de pierderea celor dragi, în recentul incendiu tragic din Capitală. Familia mea şi cu mine ne rugăm pentru ei toţi, ca şi pentru cei îndoliaţi, care astăzi au ochii în lacrimi. Întreaga societate, tineri şi vârstnici, avem nevoie să învăţăm din nou respectul pentru viaţă şi pentru cel de alături. Fiecare viaţă este fără preţ, iar compasiunea este puntea dintre sufletele noastre", se arată în mesajul Regelui Mihai I, publicat sâmbătă pe site-ul Casei Regale.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a transmis şi el un mesaj de condoleanţe, într-un comunicat: "Din partea Comisiei Europene doresc să exprim condoleanţele mele familiilor şi prietenilor victimelor accidentului tragic de aseară dintr-un club din Bucureşti".

"Sunt foarte întristat să văd atâtea vieţi tinere găsindu-şi sfârşitul într-un mod atât de tragic. Gândurile mele sunt alături de familiile şi prietenii îndureraţi, precum şi alături de cei care depun toate eforturile pentru salvarea şi ajutorarea victimelor", a precizat Juncker.

De partea sa, preşedintele Senatului a transmis un mesaj de condoleanţe în urma tragediei de vineri de la clubul Colectiv din Capitală: "Cuvintele de regret aproape că-şi pierd valoarea în faţa unei tragedii de asemenea proporţii. Cu toate acestea, în numele Senatului României, ţin să exprim sentimentele noastre de compasiune faţă de familiile şi prietenii celor dispăruţi, precum şi faţă de cei răniţi în acest dezastru".

Incendiul de la clubul Colectiv din Bucureşti s-a soldat cu 27 de morţi şi aproape 200 de răniţi. Flăcările au pornit de la o instalaţie de artificii, în timpul unui concert rock.