Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Trei zile de doliu naţional, după tragedia din clubul Colectiv

trei_zile_doliu_national_tragedia_clubul_colectiv.jpg

Foto: Reuters/Inquam Photos/Octav Ganea
Foto: Reuters/Inquam Photos/Octav Ganea

Guvernul a declarat trei zile de doliu naţional pe 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie, în urma incendiului din clubul Colectiv din Capitală, soldat cu 27 de morţi şi aproximativ 200 de răniţi.

Guvernul s-a reunit sâmbătă într-o şedinţă specială, după incendiul de la clubul Colectiv.

Premierul Victor Ponta le-a spus miniştrilor că regretă că se întâlnesc în şedinţă din cauza unei tragedii în care şi-au pierdut viaţa mulţi tineri: "Regret profund faptul că trebuie să ne întâlnim într-o şedinţă extraordinară de Guvern din cauza acestei tragedii, care a luat viaţa atâtor tineri. Vreau să transmit toată solidaritatea, tot sprijinul moral pe care putem să îl acordăm cu toţii familiilor şi victimelor celor care au avut de suferit şi vreau să vă rog, câteva secunde, să ţinem o reculegere pentru cei care şi-au pierdut viaţa".

Premierul afirmă că din păcate, în mandatul acestui Guvern este pentru a doua oară când se întâmplă o tragedie de o asemenea amploare, după accidentul din Muntenegru, din 2013, soldat cu 19 români morţi şi 29 de răniţi.

Victor Ponta exprimă de asemenea mesaje de solidaritate faţă de cetăţenii străini decedaţi sau răniţi. El precizează că în măsura în care se va solicita, autorităţile române pot asigura transportul către ţările din care ei provin.

Premierul le-a cerut ministrului de Interne, Gabriel Oprea şi secretarului de stat, Raed Arafat, să verifice toate cluburile şi barurile din ţară.