Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Marş în Capitală, în memoria victimelor de la clubul Colectiv

mars_capitala_memoria_victimelor_clubul_colectiv.jpg

Flori şi lumânări, în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv (Foto: Reuters/Inquam Photos/Octav Ganea)
Flori şi lumânări, în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv (Foto: Reuters/Inquam Photos/Octav Ganea)

Aproximativ 12 mii de oameni au participat duminică în Bucureşti la un marş dedicat victimelor incendiului de vineri seară de la clubul Colectiv.

"Marşul Tăcerii" organizat prin intermediul reţelelor de socializare a avut ca punct de pornire Piaţa Universităţii, începând cu ora 14, încheindu-se la locul tragediei, pe strada Tăbăcarilor, în Sectorul 4 al Capitalei.

"Duminică, ne vedem la Universitate, la ora 14! Anunţaţi-i şi pe ceilalţi! Toţi sunt bineveniţi. Copiaţi mesajul şi publicaţi-l pe pagina voastră, pentru a fi văzut de mai multă lume", au scris mai mulţi utilizatori pe Facebook.

"Am venit aici în primul rând pentru că suntem oameni. Este inadmisibil ce s-a întâmplat", spune o femeie aflată în Piaţa Universităţii, citată de Mediafax.

Întrebată cine este de vină pentru această tragedie, ea a răspuns: "În primul rând, lăcomia nelimitată a oamenilor, a celor care îşi permit să facă orice pentru a aduna cât mai mulţi bani".

Participanţii la marş au fost de toate vârstele, de la cei mai tineri până la persoane de vârsta a treia. Unii ţineau în mâini flori şi lumânări.

Incendiul de vineri seară din clubul Colectiv s-a soldat cu 29 de morţi. În spital se află acum circa 140 de răniţi, dintre care aproape 90 sunt în stare gravă.

Martori aflaţi în club au spus că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul unui concert rock.