Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tragedia din clubul Colectiv: Mesaj de condoleanţe din partea Ambasadei Franţei

Mesaj de condoleanţe din partea Ambasadei Franţei, după incendiul din clubul Colectiv. Într-o scrisoare transmisă autorităţilor române, ambasadorul Franţei, François Saint-Paul, spune că a aflat cu "emoţie" despre evenimentele tragice care îndoliază România.

"Gândurile noastre merg către victime şi familiile lor", scrie ambasadorul. El aduce în acelaşi timp un omagiu "eforturilor remarcabile făcute de serviciile de urgenţă şi de angajaţii spitalelor care i-au primit pe răniţi".

Toate drapelele instituţiilor franceze din România au fost puse în bernă. Mâine, elevii liceului francez din Bucureşti vor ţine un moment de reculegere în memoria celor care au pierit în incendiul de vineri.

De partea sa, ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a mers la locul tragediei produse vineri seară în Capitală, unde a adus flori şi a aprins lumânări. Diplomatul a declarat că este profund impresionat de ceea ce s-a întâmplat.

Ambasada SUA în România a transmis sâmbătă pe Facebook condoleanţe familiilor, prietenilor şi cunoştinţelor celor care şi-au pierdut vieţile în incendiul de vineri seară: "Ambasada Statelor Unite ale Americii a aflat cu profundă tristeţe despre teribila tragedie de azi-noapte dintr-un club din centrul Bucureştiului. Transmitem cele mai sincere condoleanţe familiilor, prietenilor şi cunoştinţelor celor care şi-au pierdut vieţile. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă de asemenea către numeroasele persoane rănite, care, sperăm, se vor recupera cât mai rapid".

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, se declară consternat de tragedia din Clubul Colectiv. El a scris sâmbătă dimineaţă pe contul său de Twitter că este şocat de vestea tragediei: "Sunt consternat de vestea tragicului incendiu din Clubul Colectiv din Bucureşti. Gândurile mele se îndreaptă către toţi cei afectaţi".