Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Raed Arafat dezminte că ambulanţele private nu au fost lăsate să intervină la Colectiv

Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul de Interne, spune că ambulanţele private din Bucureşti care se aflau în contract cu Serviciul de Ambulanţă au început să fie trimise în locul ambulanţelor publice la alte urgenţe anunţate la 112 în noaptea incendiului. Oficialul dezminte informaţiile potrivit cărora ambulanţe private care ar fi ajuns la locul accidentului ar fi fost trimise înapoi. 

"Eu când am ajuns acolo nu am văzut ambulanţe private care să nu fie lăsate să intre. Ambulanţele private care se aflau în contract cu Serviciul de Ambulanţă au început să fie trimise la cazurile care erau înregistrate la 112, pentru că toate cazurile de urgenţă în oraş au mers mai departe.

La locul incendiului au fost concentrate 57 de ambulanţe publice şi cred că în orice capitală europeană 57 de ambulanţe este o cifră foarte mare. S-a reuşit evacuarea într-o oră şi un sfert, dar principiul nu este să iei şi să fugi imediat, ci mai şi asişti bolnavii la faţa locului. Deci ambulanţele private au fost solicitate în conformitate cu protocolul Serviciului de Ambulanţa la alte cazuri.

Repet, eu nu am văzut acolo să fi ajuns vreo ambulanţa privată, iar cineva să-i fi spus să plece că nu este nevoie. Tot timpul au fost disponibile ambulanţe publice libere. Când am ajuns acolo am avut 6 maşini care erau libere şi disponibile." spune Raed Arafat. 

Raed Arafat, intervievat de Magda Prelipceanu: